У Харкові патрульні порушили кілька законів, відмовилися представитися та глузували із перехожого (відео)

Коли їм зробили зауваження, вони його навіть не почули через те, що гучно слухали музику в машині

У Харкові перехожий звернувся до екіпажу патрульної поліції, який у темряві зупинився на дорозі із порушенням ПДР, однак у відповідь не лише не добився усунення порушення, але й отримав зухвалу поведінку та грубості на свою адресу. Відео, яке знімав перехожий, опублікували у Telegram-каналі "Автомобильный Харьков".

Экіпаж патрульної поліції на службовій Toyota із бортовим номером 0907 стояв на вулиці, де, як стверджує автор відео, встановлений знак 3.34 "Зупинку заборонено".

Автомобіль стояв із вимкненими проблисковими маячками, тому чоловік вирішив підійти до правоохоронців і вказати їм на порушення з метою його усунення. Оскільки в салоні автівки гучно грала весела музика, перехожий був змушений підвищити голос, щоб його почули патрульні.

- Шановні поліцейські, чи не могли б ви усунути правопорушення?
- А шо там?
- На початку вулиці знак 3.34 стоїть, а ви стоїте без мигалок, порушуєте правила дорожнього руху.
- І шо? - відбувся діалог.

Після цього полісмени - молодий хлопець і молода дівчина почали сперечатися з автором і доводити, що встановлений знак діє лише під час руху у зворотньому напрямку.

На прохання чоловіка представитися, дівчина запитала: "А ви хто такий взагалі?" і представлятися відмовилася. На його посилання на статтю 18 Закону України про Нацполіцію вона запропонувала йому: "Йдіть відпочивайте".

Перехожий ще раз наголосив на необхідності усунути правопорушення, але у відповідь на це йому поліцейські побажали: "Ви можете себе усунути звідси". Далі вони запропонували йому взяти свій телефон і зателефонувати очільниці Харківської патрульної поліції Альоні Стрижак.

Потім патрульні почали глузувати з чоловіка, сміятися йому в обличчя, після чого заявили: "Хочете писати скаргу, йдіть пишіть, представлятися ми вам не будемо", гримнули перед ним дверима автівки й закрили вікно.


Для довідки: п. 3 ст. 19 Закону України про Національну поліцію визначає, що у разі звернення особи до поліцейського поліцейський зобов'язаний назвати своє прізвище, посаду, звання та пред'явити на вимогу службове посвідчення.

Також у розділі 33 ПДР України йдеться про те, що знак 3.34 "Зупинка заборонена" забороняє зупинку і стоянку транспортних засобів. Окремо у розділі 3 ПДР повідомляється, що оперативні транспортні засоби, виконуючи невідкладне службове завдання, можуть відступати від цих вимог, за умови увімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору та спеціального звукового сигналу.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Харкові інспектора податкової підозрюють у хабарництві в розмірі 10 тисяч доларів.



Джерело: https://t.me/ctokharkov

alexlos

22 червня 2021, 10:05

п.3.ст.18 (а не 19)

Валерий

21 червня 2021, 17:15

Владимир, нормальных и адекватных людей в полиции 1% половина от оставшихся 99% - форменные "дебилы" ( фобы всех мастей, нацики, бывшие АТОшники и прочие жаждущие "власти" - те кто вместо того чтобы работать - хотят контролировать) вторая половина от 99% - не очень далёкие ( с образованием купленным за сало), весьма бескультурные люди , раньше в Харькове их называли "ракло"

Владимир

17 червня 2021, 10:54

Почему нет ни какой реакции полиции? Почему их не наказали и вообще таких полицейских надо увольнять.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися