У Харкові отруїлися 25 осіб: їли в "Якіторії"

Харківські епідеміологи перевірять "Якіторію"

У Харкові 19 дорослих і 6 дітей госпіталізували в лікарню №31 і дитячу лікарню №19 із серйозними отруєннями. Про це розповіли в Харківському обласному центрі контролю і профілактики захворювань МОЗ.

Зазначається, що, за попередніми даними, у всіх пацієнтів виявили гастроентероколіт середнього ступеня тяжкості. Пацієнти пов'язують своє захворювання із вживанням їжі в "Якіторії".

Для локалізації і ліквідації спалаху інспектори організували і проводять епідеміологічне розслідування. У мережі "Якіторія" запропонували зв'язатися безпосередньо з самим закладом на вулиці Квітки-Основ'яненка, проте там ніхто не підняв слухавку.

Нагадаємо, у Києві 17 червня під будівлею Міністерства охорони здоров'я медики зібралися з вимогою виплатити їм зарплати. У Валках десятки працівників центральної районної лікарні підтримали всеукраїнську акцію і вийшли з плакатами.

Головлікар зазначеної вище лікарні у Валках Богдан Носатов заявив, що Національна служба здоров'я України не перерахувала медикам гроші за травень. Більш того, у квітні був пік за кількістю хворих на COVID-19, але медикам так і не перерахували надбавки. Тільки в цій лікарні всьому медперсоналу винні 4 мільйони гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися