Масове отруєння в Харкові стало найгіршим за останні 10 років (подробиці)

З отруєнням госпіталізували офіціантів, але вони заперечують, що їли суші

У Харкові з харчовим отруєнням в лікарні госпіталізували вже 79 осіб. За словами жителів, всі вони їли в "Якіторія" і "Мафії". Також в лікарню госпіталізували офіціанта з "Якіторія" і офіціантку з "Мафії". Про це повідомила завідувачка відділу епідеміологічного нагляду, спостереження і профілактики інфекційних захворювань обласного центру контролю і профілактики хвороб Тетяна Карлова.

За словами чиновниці, офіціанти заперечують, що їли суші. Карлова зазначила, що кухня у двох ресторанів загальна: "Кухня в "Якіторії" та "Мафії" загальна, за попередніми даними, але в них поняття" кухня"- це італійська і японська, у нас поняття кухні інше. Їх кухня об'єднується обладнанням і всім, що там знаходиться".

Також чиновниця додала, що нові випадки хвороби можуть реєструвати до 22 червня, тоді закінчиться інкубаційний період. Крім цього вона заявила, що таких спалахів кишкової інфекції в центрі контролю і профілактики хвороб не пам'ятають за останні 10 років.

"У нас всі клінічні дані й прояви хвороби вказують, що це саме кишкова інфекція бактеріальної етіології. Це може бути шигельоз чи сальмонельозна інфекція, чекаємо на лабораторне підтвердження. Враховуючи асортимент мережі, акцент робимо на суші будь-якого виду та складу. Деякі хворі робили замовлення додому, а не були в ресторані. Ми працюємо над тим, щоб знайти те, що об'єднує всіх захворілих", - зазначила Тетяна.

Нагадаємо, спочатку 17 червня в лікарні доставили 19 дорослих і 5 дітей з харчовим отруєнням. Після цього, вранці, 18 червня, госпіталізували вже 45 осіб. Ще 17 червня фахівці сказали, що кількість отруєнь буде тільки збільшуватися. Пацієнти пов'язують своє захворювання з сушами з лососем з "Якіторії" і "Мафії". Вже 18 червня за офіційними даними в лікарнях з отруєнням знаходилося 57 осіб.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися