Масове отруєння в Харкові: Кількість госпіталізованих наближається до сотні

У Харкові продовжують госпіталізувати людей з ентероколітом

У Харкові з харчовим отруєнням в лікарні госпіталізували вже 78 осіб. Зазвичай людей доставляють в лікарню №31 та дитячу лікарню №19. Однак сьогодні шість осіб доставили в міську лікарню №3, ще одна людина госпіталізована в Краснокутську за місцем проживання. Про це повідомили пресслужбі ХОДА.

Нагадаємо, спочатку 17 червня в лікарні доставили 19 дорослих та 5 дітей з харчовим отруєнням. Після цього, вранці, 18 червня, госпіталізували вже 45 осіб. Ще 17 червня фахівці сказали, що кількість отруєнь буде тільки збільшуватися. Пацієнти пов'язують своє захворювання з сушами з лососем з "Якіторії" та "Мафії". Вже 18 червня за офіційними даними в лікарнях з отруєнням знаходилося 57 осіб.

За словами заступника Харківського міського голови Світлани Горбунової-Рубан, всім отруєним жителям 18 червня поставили діагноз ентероколіт. Стан жителів медики оцінюють як середньої тяжкості. На щастя поки реанімаційних пацієнтів немає.

У ДСНС відзначили, що зараз фахівці проводять комплекс санітарних та протиепідемічних заходів в закладах. Більш того до справи приєдналися і поліцейські, які відкрили кримінальне провадження за статтею 325 КК України ("порушення санітарних правил і норм"). Санкція статті передбачає штраф до 51 тисяч гривень, арешт на строк до шести місяців, а також обмеження або позбавлення волі до трьох років.

Раніше "Коментарі" розповіли, що в селищі Слобожанський Красноградського району 4 дітей госпіталізували до лікарні з отруєнням. Повідомлення про це поліцейські отримали 12 червня близько 2:00. За даними правоохоронців, дві дівчинки 11 і 13 років разом з 8-річним братом і 14-річною дівчинкою-сусідкою разом зібрали гриби, а потім віддали їх бабусі. Жінка приготувала гриби та нагодувала ними дітей. Через якийсь час їм стало погано.




Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися