В Харкові затримали «хакера», який викрадав гроші з чужих банківських карт

В СБУ кажуть, що блокували діяльність злочинного угрупування під керівництвом громадянина РФ

Служба безпеки України затримала чоловіка, який намагався зняти в одному з харківських банкоматів готівку з чужої картки. Як з’ясувалося, це був не єдиний епізод. Про це повідомляє прес-служба управління СБУ в Харківській області, передають "Коментарі. Харків".

За інформацією Служби безпеки, троє громадян, які познайомилися на одному з хакерських форумів, викрадали гроші з банківських карток. 

Наразі відомо, що керував діями громадянин Росії, а двоє харків’ян виконували його доручення. Спілкувалися за допомогою популярного мобільного месенджеру. 

picture

За вказівкою росіянина чоловіки незаконно придбали так зване скіммерне обладнання, яке дозволяє зчитування даних пластикової картки та відеофіксації PIN-кодів карток, які вводять клієнти банківських установ.

Учасники групи непомітно встановлювали спеціальні технічні пристрої на банкоматах і терміналах самообслуговування одного з державних банків та отримували необхідні дані для виготовлення підроблених дублікатів банківських карток. За допомогою дублікатів знімали чужі кошти. Саме під час такого заняття і затримали одного із зловмисників.

picture

Наразі слідчі вирішують питання щодо повідомлення про підозру фігурантам справи за фактом незаконного придбання, збуту чи використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації (ч. 2 ст. 359 КК України). Слідчо-оперативні дії тривають.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що під Харковом співробітники банку привласнили понад півмільйона з рахунків клієнтів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися