У Харкові посеред вулиці вщент згорів пасажирський автобус (деталі, відео)

У соцмережах користувачі та автомеханіки стверджують, що перевізник - власник маршрутки - не дотримувався норм технічного обслуговування автопарку

Вранці 29 червня на проспекті Жуковського, 3 прям посеред вулиці під час руху спалахнув автобус. Відео та деталі опублікували у харківських телеграм-каналах.

Автобус рухався по 65-му маршруту і на щастя вже встиг висадити усіх пасажирів та прямував на кінцеву зупинку. В якийсь момент, маршрутка раптово спалахнула, пожежа одразу охопила весь салон. Водій одразу ж зупинився і вистрибнув з палаючого авто.

Виклик на лінію 101 поступив о 8:31. Пожежники, що одразу прибули на виклик змогли майже одразу локалізувати пожежу, а о 9:07 полум'я вже було повністю погашене. Втім, оскільки автобус спалахнув одразу ж як сірник, він згорів вщент за лічені хвилини. Площа загоряння склала 15 квадратних метрів.

За попередніми даними причиною загоряння став несправний кондиціонер. У соцмережах користувачі розповідають, що згорілий автобус I-VAN, відомий також як "Богдан", взагалі за паспортом не обладнаний кондиціонером, тому ймовірніше, охолоджувач повітря був встановлений "повз" технічну документацію.

Харківські автомеханіки кажуть, що більшість моделей таких автобусів мають проблеми з проводкою ще з заводу, а перевізник не надто переймається технічним обслуговуванням свого автопарку.

Один з дописувачів розповів, що в автобусі вздовж паливної системи розташовано багато дротів, які з роками лагодять ізоляційною стрічкою, яка плавиться від спеки і дроти оголюються, через що й відбувається коротке замикання, від чого плавляться паливні трубки, а від них спалахує пальне.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Харкові на більшості пляжів знаходитися та купатися небезпечно. Усім нормам відповідають лише дві зони відпочинку на території міста.




Джерело: Telegram
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися