Харківський забудовник, який приховав від держави податки, зміг уникнути в'язниці

Суд звільнить його від кримінальної відповідальності

Харківський забудовник, які впродовж декількох років займався квартирним бізнесом і не платив податки, зміг уникнути кримінальної відповідальності.

Розслідуючи кримінальну справу за ч. 3 ст. 212 КК України - ухилення від сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів - податківці встановили, що бізнесмен завдав збитків державі в особливо великих розмірах. Протягом декількох років підозрюваний приховував свій дохід, отриманий від продажу квартир, житлових будинків та земельних ділянок фізичним особам. В результаті, він не заплатив податків на суму понад 8 млн. гривень. Згідно санкції статті йому загрожувало до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, але чоловік вчасно зорієнтувався і збиток державі відшкодував в повному обсязі.

У зв'язку з цим судом буде вирішено питання про звільнення підозрюваного від кримінальної відповідальності.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що під загрозою кримінальної відповідальності харківський забудовник все-таки заплатив мільйонні податки. За версією слідства, забудовник, який навіть не зареєструвався як підприємець, будував і продавав квартири, таунхауси і будинки в Харкові. Протягом 2013-2017 років він реалізував понад 20 об'єктів нерухомості, проте не сплатив ні копійки податків до державного бюджету.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися