Через харківський аеропорт іноземець намагався провезти смарагди та діаманти: Фото коштовностей

Турок намагався незаконно провезти в Україну коштовності

В аеропорту "Харків" затримали громадянина Туреччини, який намагався провезти в Україну незадекларовані ювелірні вироби з діамантами та смарагдами. Про це розповіли в пресцентрі Харківської митниці та опублікували фотографії коштовностей.

Відзначається, що чоловік прибув рейсом "Стамбул-Харків" і проходив через "зелений коридор". Іншими словами турків не задекларував коштовності та намагався по-тихому їх провезти.

У багажі у зловмисника знайшли прикрас на 163 тисячі гривень: золоті кільця, браслети, ланцюжки з діамантами, понад 20 діамантів (10 грамів загальна вага) і смарагди (загальна вага - 5 грамів).

Так перевозити коштовності незаконно згідно зі ст. 483 Митного кодексу КСУ України. На турка склали протокол, а всі дорогі речі у нього вилучили.

Контекст:

У Харківській області 2 липня через новий штам COVID-19 "Дельта" ввели нові правила перетину кордону. Посилений контроль стосуватиметься людей, які прищеплюють в Україну з Індії, Великобританії, Ірландії, Росії чи Португалії.

Харківські прикордонники затримали 32-річного громадянина РФ, якого шукав Інтерпол. Відзначається, що чоловіка затримали в аеропорту "Харків", оскільки він знаходився в базі даних Інтерполу.

У пункті пропуску через російсько-український кордон "Гоптівка" військовослужбовці Харківського прикордонного загону та митники виявили у громадянки Росії наркотичну речовину, заховану в каві.

Підліток втік з Росії в Україну в "пошуках кращого життя". Відзначається, що прикордонникам допомогли місцеві жителі. Люди розповіли про підлітка інспектору прикордонної служби, який передав інформацію колегам. На місце відразу ж виїхав наряд, який оперативно знайшов підлітка і затримав його.




Джерело: https://dpsu.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися