Харківські чиновники заробили мільйони на дитячих садках: Фельдман відреагував на ситуацію

Харківські чиновники заробили на дитячих садах кілька мільйонів

Від 2018 до 2020 року чиновники Харківської міськради поставляли в дитячі садки молоко, масло і сир за завищеними цінами. Вони поклали собі в кишеню понад п'ять мільйонів гривень. Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області.

"Вважаю, що чиновників, які збагачувалися коштом харчування дітей, потрібно звільняти без права займати будь-які посади в держструктурах і органах місцевого самоврядування (в доповнення до кримінальної відповідальності). А бізнесменів, які брали участь в "схемах", за якими на столи харківських дітей потрапляли неякісні продукти за завищеними цінами, позбавляти права участі в будь-яких тендерах.

Те, що відбувалося - це ганьба для Харкова, і справа принципу для правоохоронних органів - довести це розслідування до кінця. У гонитві за наживою міські чиновники зовсім забули про елементарну мораль і порядність. Такого в нашому улюбленому місті бути не повинно ", - відреагував на вказане подія народний депутат Олександр Фельдман.

Нагадаємо, співробітники прокуратури провели понад 30 обшуків в управліннях Харківської міськради, в комунальному підприємстві і в будинках у фігурантів справи.

Все працювало по вже класичній схемі: управління освіти різних районів проводили аукціони, директор комунальної організації віддавав перемогу за потрібне для себе підприємствам і з ними укладали "вигідні" договору на постачання продуктів.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру особам, причетним до скоєння вказаного кримінального правопорушення.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися