Псевдомінеру, який повідомив про можливий вибух в супермаркеті Харкова, загрожує 6 років тюрми

Погрози підірвати супермаркет почув випадковий перехожий, який звернувся в поліцію

Днями в Харкові прокуратура повідомила про підозру 32-річному раніше судимому чоловіку за фактом завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху. Про це "Коментарі. Харків" дізналися в прес-службі прокуратури Харківської області. 

Подія сталася в лютому цього року. За даними слідства, зловмисник  прийшов до одного із супермаркетів міста та поклав в скриньку камери схову пакет зі шматком м’яса. Дверцята зачинив, ключ забрав з собою.

picture

Трохи пізніше чоловік зателефонував в поліцію та повідомив, що він "замінував" супермаркет. Зловмисник розповів, що заховав вибухівку в камері схову магазину та зараз її підірве. Телефонна розмова відбувалася на зупинці громадського транспорту поблизу супермаркету. Її почув випадковий свідок, який повідомив про це в поліцію.

Псевдомінера затримали прямо на зупинці.

Досудове розслідування триває. Зараз псевдомінер перебуває в СІЗО. Йому інкримінується скоєння злочину, передбаченого, ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. Якщо вину чоловіка доведуть у суді, йому загрожує до 6 років за гратами.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові суд зачитав вирок чоловіку, який нібито замінував відділення банку. До поліції дзвонив з вуличного таксофону. При цьому перебув у стані алкогольного сп’яніння.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися