В Харкові ДБР розшукує 10 тисяч доларів, які зникли у відділі поліції

Винні можуть отримати до 10 років за гратами

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Полтаві перевіряють причетність співробітників Основ’янського відділу поліції в Харкові до зникнення 10 тисяч доларів США.  Про це повідомляє прес-служба ДБР, передають "Коментарі. Харків".

В Держбюро відкрили кримінальне провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 КК України).

Наразі встановлено, що харків’янка звернулася до поліції із заявою про зникнення із її квартири 26 тисяч доларів. Як з’ясувалося, гроші забрав батько заявниці. Його викликали до відділу поліції і, за його словами, він віддав всі гроші правоохоронцям. У поліції кажуть, що гроші повернули жінці. Тільки замість 26 тисяч доларів, вона отримала лише 16 тисяч.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в ДБР завершили досудове розслідування у справі про можливе хабарництво начальника одного з відділів регіонального відділення Фонду держмайна по Харківській, Донецькій та Луганській областях. За версією слідства посадовець отримав 30 тисяч доларів неправомірної вигоди. Якщо вину чиновника доведуть у суді, він може отримати 5 років тюрми.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися