У річці на Харківщині знайшли сальмонелу: де заборонено купання

Збудник виявили у межах міського пляжу в Ізюмі

На пляжі в місті Ізюм Харківської області виявили сальмонелу. У зв'язку з цим купання в річці заборонили. Про це пише Depo. Харьков з посиланням на карту Харківського обласного лабораторного центру МОЗ України.

Згідно з даними фахівців, у воді в межах зони купання Ізюмського міського пляжу на річці Сіверський Донець виявили сальмонелу, що свідчить про наявність збудника сальмонельозу.

"Наявність збудника інфекційного захворювання у воді є підставою для заборони використання цієї водойми для купання", - заявили в лабцентрі.

До слова, сальмонельоз - це гостра кишкова інфекція, яка супроводжується інтоксикацією, діареєю, зневодненням та іншими неприємними симптомами. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, саме сальмонельоз - найбільш часта причина розвитку діареї. За рік інфекцію підхоплюють близько мільйона осіб.

Зазначимо, що, крім сальмонели, у водах на Харківщині знайшли антиген ротовірусу в Петренківському водосховищі, розташованому в місті, ставку "Копань" у Богодухові й річці Уди, яка протікає в селищі Золочів. Крім того, санлікарі виявили у пробах води з річки Уди гепатит А. Експерти центру назвали місця, в яких громадянам купатися не рекомендується, зокрема, це Журавлівський гідропарк, Безлюдівська і Петренківська водойми, Основ'янське озеро, річка Берестова (протікає через Красноград).

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що Харківські інфекціоністи розповіли про те, якими інфекційними хворобами найбільше хворіли місцеві жителі в першому півріччі 2021 року.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися