У Харківській області чадним газом отруївся юнак, що намагався загасити палаюче поле

У 18-річного хлопця зупинилося серце та наступила клінічна смерть

У Лозівському районі Харківської області від отруєння чадним газом ледь не загинув 18-річний юнак. Бригада екстреної медичної допомоги встигла вчасно та реанімувала молодого чоловіка. Про обставини події розповіли у пресслужбі КНП ХОР "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф".

Інцидент трапився у селі Краснопавлівка Лозівської територіальної громади. Близько 9 вечора 30 серпня на номери рятувальних служб "101" та "103"надійшли екстрені виклики.

На місці палало поле з викошеною пшеницею, там горіла суха трава. Загасити пожежу намагався самотужки 18-річний хлопець. Через деякий час він отримав отруєння чадним газом і став потребувати шпиталізації. Вже у той момент, коли "швидка" була на місці, у юнака зупинилося серце та трапилася клінічна смерть.

Медики бригади ЕМБ №2406 не розгубилися та почали реанімаційні дії. Зусиллями медсестри Галини Моргун, фельдшера Артема Череди та водія Олександра Тимошенка вдалося запустити серце та відновити серцево-легеневу діяльність молодого організму. Після цього юнака забрали до лікарні.

Команда Центру екстреної медицини з повагою прокоментувала інцидент та відзначила героїчну та відповідальну поведінку юнака, що самотужки розпочав боротьбу з пожежею.

У ДСНС Харківській області також прокоментували інцидент та повідомили про те, що переважна кількість пожеж  на відкритих територіях трапляється через легковажність громадян, які наводять порядок на своїх територіях, спалюючи сухостій.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харківській області через сварку чоловік забрав у своєї співмешканки її дворічного сина та переховувався з ним майже тиждень. А коли його знайшла поліція, покинув дитину і вистрибнув у вікно.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися