СБУ блокувала нелегальне вивезення комплектуючих для бойової техніки, до якого причетні харківські комерційні структури

Агрегати до бронетехніки та бойових літаків вивозили під виглядом сільгосптехніки

Служба безпеки України блокувала незаконне вивезення за кордон комплектуючих до бронетехніки та військової авіації на 1 мільйон доларів. Про це повідомляє прес-служба СБУ, передають "Коментарі. Харків".

За даними слідства, харківські комерційні структури незаконно ввозили з Росії агрегати і вузли до бронетехніки і бойових літаків. В Україні ці запчастини легалізовували - виготовляли фіктивні документи щодо цільового призначення товарів та, що нібито вони вітчизняного виробництва. Потім комплектуючі відправляли до Азії під виглядом сільгосптехніки та електроустаткування.

Нелегальний вантаж затримали у зоні діяльності митного посту міжнародного аеропорту "Бориспіль". Серед вилучених товарів військового призначення ідентифікували станції живлення танкових стабілізаторів, перетворювачі систем керування вогнем, які є елементами озброєння танків Т-72 і Т-80, а також електрогідравлічні клапани, що входять до складу систем управління бойових літаків. 

Вартість виявленого оцінили в 1 мільйон доларів.

Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за статтею 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) КК України.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові СБУ викрила комерційну фірму, яка видавала старі запчастини для бронетехніки за нові і продавала їх для потреб ЗСУ.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися