У Харківській області водій не пропустив "швидку", а потім розкаявся та отримав штраф

Автомобіль швидкої протягом хвилини сигналив легковику, намагаючись проїхати швидше, аби передати лікарям пацієнта у критичному стані

У соцмережах з'явилося відео того, як на трасі водій легковика не поступився дорогою автомобілю швидкої допомоги. Патрульна поліція відшукала порушника. Відповідне відео з'явилося на офіційній сторінці Харківського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Подія трапилася 27 вересня, на трасі Харків-Чугуїв водій білого Renault рухався у лівій смузі при наявних двох в одному напрямку. За ним рухався автомобіль швидкої допомоги з увімкненими світловими та звуковими спецсигналами, проте водій не поступився дорогою спецавтівці, навіть, незважаючи на численні додаткові сигнали-клаксони "швидкої". На відео, зняте реєстратором у спецавто, видно, як протягом щонайменше хвилини білий Renault не поступався дорогою за наявності кількох можливостей перелаштуватися у праву смугу для руху або просто пропустити автомобіль "швидкої".

У записі Центру екстреної медицини йдеться про те, що поспіх "швидкої" був пов'язаний із необхідністю термінової реанімації пацієнта з гострим порушенням мозкового кровообігу.

Запис з відеореєстратора було передано в поліцію, поліціянти протягом доби змогли відшукати порушника правил дорожнього руху разом з автівкою. На водія було складено протокол за фактом порушення кількох пунктів ПДР: 3.2 (ненадання переваги автомобілю зі спецсигналами), 2.3 та 1.5: створення перешкоди та загрози безпеки дорожнього руху та життю людей.

Порушник надав пояснення, у якому визнав свою провину та розкаявся. Тепер водієві належить заплатити штраф у розмірі 680 гривень.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові рецидивіст у ліфті пограбував літнього чоловіка та вкрав у нього рюкзак з документами, банківськими картками та готівкою у розмірі 30 тисяч гривень. Коли до нього додому прийшли правоохоронці, виявилося, що зловмисник у себе в помешканні на люстрі вирощує рослинні наркотики та висушує їх на сушилці для одягу.

 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися