Коронавірус атакує Україну: найбільший харківський університет закрили на карантин

У Харківській міськраді ще не прийняли рішення про карантин через загрозу коронавіруса

Сьогодні, 11 березня, Кабмін ухвалив рішення про початок карантину по всій Україні. Зокрема, заборонено проведення всіх масових заходів (понад 200 осіб), спортивних змагань, закрито авіасполучення з деякими країнами, а також планується призупинити заняття в навчальних закладах – школах, вузах, дитячих садках, спортивних школах.

Так, з 12 березня в харківському університеті ім. В. Н. Каразіна оголосили карантин. Про це "Коментарям. Харків" розповіли в прес-службі вищого навчального закладу. В університеті відзначили, що карантин триватиме три тижні, до 3 квітня. Відзначається, що факультети і кафедри Каразінського університету організовуватимуть заняття в рамках дистанційного формату. Працівники продовжуватимуть роботу в штатному режимі, йдеться у повідомленні.
Що стосується інших навчальних закладів Харкова та області, в Харківській міськраді рішення поки не прийняли. За словами директора департаменту зв'язків з громадськістю Юрія Сидоренка, це питання обговорюватиметься завтра.

"Епідеміологічна ситуація в Харкові зараз абсолютно спокійна. Сьогодні ознайомимося з рішенням Кабміну, а завтра, швидше за все, буде зібрана комісія з надзвичайних ситуацій, ми заслухаємо санітарних лікарів, керівників департаментів і буде прийнято якесь дуже зважене рішення", - зазначив Сидоренко.
Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що через поширення епідемії коронавіруса в аеропорту Харкова скасували рейси до Ізраїлю.



Джерело: comments.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися