У Балаклії Харківської області палаючий очерет ледь не знищив автозаправку та багатоповерхівки

У місцевих жителів навіть почали плавитися балкони від жару

У місті Балаклія Харківської області 6 жовтня весь день палав сухий очерет. Пожежа почалася на величезній ділянці, оточеній житловими будинками, трасою та об'єктами інфраструктури. Однією з найближчих будівель була автозаправка з пальним. Про причини та ситуацію, яка трапилася у місті, розповіли у пресслужбі ДСНС у Харківській області.

Полум'я побачили очевидці на вулиці Центральній близько опівдня, про це одразу було повідомлено до чергової частини рятувальників за номером "101". На місце події вирушили пожежники на трьох автоцистернах. Їм на допомогу підключилися відділення військової частини та Балаклійського лісгоспу.

Коли пожежники прибули до загоряння, на ділянці вже палало близько 4,5 га очерету. Полум'я швидко підбиралося до найближчих об'єктів інфраструктури. Найбільшу загрозу становила АЗС, яка перебувала найближче з інших будівель до пожежі, а напрям руху вогню був направлений чітко до неї.

Рятувальникам вдалося локалізувати вогонь близько 14:20, а остаточно ліквідували надзвичайну ситуацію лише о 19:30.

Жителі найближчих багатоповерхівок розповіли, що жар від пожежі був таким сильним, що почали плавитися балкони.

Також місцеві жителі побоювалися, що полум'я зможе дістатися не лише житлових будинків, але й складів з боєприпасами, що розташовані у місті.

Наразі слідчі та пожежники встановлюють причину загоряння очерету.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харківській області можуть бути переглянуті результати розслідування щодо кількох вибухів складів у Балаклії. Наразі офіційною версією щодо причин вибухів є особиста безвідповідальність військовослужбовців-виконавців і їхнього командування щодо норм безпеки, а також спроби приховати розкрадання на складах боєприпасів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися