В мерії пояснили, чому не закриватимуть школи в Харкові на карантин

Всі учні проходитимуть медичний огляд, а школи додатково дезінфікуватимуть

Сьогодні, 11 березня, міський голова Харкова розповів про превентивні заходи відносно коронавірусу в місті та пояснив чому не закриватимуть харківські школи на карантин. Відповідний пост він оприлюднив у Telegram, передають "Коментарі. Харків".

Так, з четверга, 12 березня, в Харкові на три найближчі тижні закриють театри, кінотеатри, цирк, розважальні центри та ігрові зони, скасують спортивні заходи та введуть обмеження на проведення масових заходів.

При цьому дитячі садки та школи на карантин не закриватимуть, вони працюватимуть у штатному режимі.

Міський голова повідомив, що, по перше, за останні 20 днів спостерігається зниження рівня захворювань на ГРВІ в школах Харкова. По друге, не всі батьки зможуть одночасно працювати і стежити за дітьми, які через карантин  на три тижні залишаться вдома. При цьому ті батьки, які вирішать не вести дитину до навчального закладу можуть це зробити, написавши відповідну заяву на ім’я керівника навчального закладу.

Однак у навчальний процес все ж таки внесуть деякі зміні. Так, навчальний процес у середніх та старших класах проходити в одному кабінеті. Вранці учні проходитимуть медичний огляд, а школи додатково дезінфікуватимуть.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що через профілактику коронавірусу в Харкові скасували пробне ЗНО. Пробне незалежне оцінювання мало відбутися 21 березня. Поки з новою датою ще не визначилися.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися