Харківська область на межі "червоної" зони - ОДА

Станом на сьогодні, в області повністю вакцинувалось 20% дорослого населення

За словами заступника голови Харківської ОДА Михайла Черняка, Харківська область знаходиться на межі "червоної" карантинної зони за епідемічними показниками. Про це чиновник сказав на брифінгу, пише Depo.Харьков.

"Розуміємо, що пом'якшення будуть тільки для тих людей, які повною мірою пройшли кампанію і мають сьогодні або матимуть у день, коли Харківщина може стати "червоною", сертифікат про вакцинацію. І це дасть можливість як колективам працювати, які будуть 100-відсотково вакциновані, за червоної зони, так і для відвідувачів", - повідомив Черняк.

Заступник голови ОДА також зазначив, що в регіонах з "червоним" рівнем епіднебезпеки збільшується попит на вакцинацію, тому Черняк закликав харків'ян зробити щеплення раніше.

Чиновник додав, що станом на сьогодні, в області повністю вакцинувалось 20% дорослого населення, а щонайменше одне щеплення зробили 26%.

Зазначимо, що в Харківській області на 19 жовтня коронавірус виявили у 1412 жителів. За добу від COVID-19 померло 27 осіб. В області COVID-19 діагностували вже у 188 645 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 4367 хворих. Одужало від коронавірусу 158 388 осіб. Зараз під наглядом медиків перебувають 25 890 пацієнтів.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський заявив, що пандемія закінчиться вже до нового року, проте у світі ще довго будуть "тліти" численні осередки.

Також на порталі можна прочитати про статистику захворюваності на грип та ГРВІ серед мешканців Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися