Жителів Харківської області попередили про небезпечні гриби: названо симптоми отруєння

У всіх пластинчастих грибів існують отруйні двійники

Жителя Чугуївського району Харківської області було доставлено до лікарні у тяжкому стані внаслідок отруєння дикорослими грибами. Згодом він помер. Про це повідомляє ГУ " Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України".

У відомстві зазначили, що чоловік помер на 17-й день від дня прояву перших симптомів отруєннями грибами, які мають гепатонефротропну дію.

Було встановлено, що 55-річний потерпілий вживав дикорослі гриби, які помилково ідентифікував як зеленушки. Попередньо чоловік їх відварив та посмажив. Серед перших симптомів отруєння – блювання, нудота, виражена слабкість. Вони з'явилися у потерпілого другого дня після вживання небезпечних грибів.

Відомо, що чоловік звернувся за допомогою медиків, але відмовився проходити лікування у стаціонарі, залишившись на лікуванні вдома. Але вже за дві доби його було госпіталізовано до медустанови.

У відомстві закликали не збирати і вживати дикорослі гриби, і попередили, що у всіх пластинчастих грибів існують отруйні двійники, які нерідко можна зустріти в Харківській області. Крім того, неотруйні гриби можуть також становити небезпеку для людини у зв'язку зі здатністю накопичувати в собі токсичні речовини.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що у Харкові вилучають із продажу листя м'яти, в яких виявили сальмонеллу. М'яту спочатку отримала Німеччина з Єгипту, а потім звідти її доставили в Україну

А також відомо, що у супермаркетах Харкова виявили небезпечні пончики французького виробництва.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися