Студенти ХПІ оголосили страйк через СOVID-19: подробиці

Студенти хочуть, щоб навчальний заклад дотримувався рекомендацій Міносвіти, зокрема перехід на дистанційну форму навчання

Учні Харківського політехнічного інституту оголосили страйк з 29 жовтня у зв'язку з поширенням коронавірусного захворювання та випадків COVID-19, що почастішали у стінах вишу. Про це пише "Кореспондент", посилаючись на заяву студентів у Telegram-каналі.

За словами студентів, серед викладацького складу багато хто хворіє на коронавірус, а адміністрація університету про це замовчує. При цьому багато ВНЗ Харкова вже перейшли на дистанційне навчання, тоді як очне відділення ХПІ продовжує працювати.

У зв'язку з цим студенти прохають, щоб навчальний заклад дотримувався рекомендацій Міносвіти, зокрема переходу на дистанційну форму навчання. Крім того, учні зазначають, що переведення нещеплених від коронавірусу викладачів на "дистанційку" має відбуватися зі збереженням заробітної плати замість звільнення.

Студенти додали, що не мають наміру припиняти освітній процес, а лише хочуть продовжити навчатися у дистанційній формі зі збереженням виплат та здоров'я.

Нагадаємо, що захворюваність на коронавірус на Харківщині зростає і регіон продовжує перебувати в п'ятірці з найбільшою кількістю випадків COVID-19. Станом на 26 жовтня, у регіоні виявили 1225 нових випадків коронавірусу. Зазначається, що минулої доби від наслідків коронавірусного захворювання померло 24 особи (з початку пандемії - 4556), одужало - 724 пацієнти. Кількість "активно" хворих в області зросла на 477 пацієнтів та становила 29 987 осіб.

Раніше "Коментарі" писали, що на Харківщині медики продовжують вакцинувати населення. Про це розповіла віцемер Світлана Горбунова-Рубан. У сумі вакцину за 24 жовтня отримали 2490 осіб, а за 23 жовтня - 8424 особи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися