В Харківській області черговий співробітник лісгоспу став фігурантом кримінального провадження

Майстер лісу не зміг пояснити, куди поділися 444 дуби

На Харківщині прокуратура повідомила про підозру майстру лісу, який недогледів вирубку дерев на 4 мільйони гривень. Про це "Коментарі. Харків" дізналися в прес-службі прокуратури Харківської області.

27-річному чоловіку інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

picture

В прокуратурі повідомили, що на території Володимирівського лісництва ДП "Гутянське лісове господарство" здійснювалась незаконна порубка лісу. Майстер, несумлінно ставлячись до своїх прямих обов’язків та неналежно їх виконуючи, не забезпечив належне зберігання майна державного підприємства, яке йому було ввірене, тобто не помітив, що з лісу вивезли 444 незаконно вирубаних дуби. 

Суму завданої шкоди оцінили у 4 мільйони гривень.

Якщо вину майстра доведуть у суді, він може провести за гратами від двох до п’яти років. Санкція статті також передбачає позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та штраф від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що прокуратура Харківської області передала до суду обвинувальний акт стосовно 8 співробітників ДП "Жовтневе лісове господарство", яких підозрюють у службовій недбалості, що потягла за собою тяжкі наслідки. Незаконно вирубаний ліс оцінили у 98 мільйонів гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися