"Переведіть мені 5 млн гривень або ваші дітлахи злетять у повітря": у Харкові погрожують підірвати навчальні заклади (ФОТО)

Повідомлення про замінування у Харкові надійшло на пошту однієї зі шкіл

Сьогодні вранці одразу кілька харківських шкіл отримали на електронну пошту повідомлення про мінування. Відправник вимагав 7 млн гривень. Про це повідомляє РЕДПОСТ.

За інформацією джерела, повідомлення надійшло від якогось Руслана, який у своєму листі заявив, що проніс зранку саморобний вибуховий пристрій на територію школи.

"Вимагаю перевести мені 5 млн гривень або ваші дітлахи злетять на повітря. Я спостерігаю за вашою школою, якщо побачу співробітників поліції, одразу активую міни", - йдеться в анонімному листі.

Також "мінер" заявив, що суму у розмірі 5 млн гривень йому повинні будуть переказати на один мобільний номер, і ще 2 млн гривень на інший мобільний номер.

За словами видання, у школах уже проводяться перевірки. Персонал та учні евакуйовані з будівель. На місці працюють вибухотехніки.

У соціальній мережі передають, що всього перевіряю 11 навчальних закладів міста - школах №13, №33, №36, №59, №93, №99, №114, №117, №136, №129, а також навчальному закладі при Народній Української академії.

picture

Фото - РЕДПОСТ

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що 2 грудня надійшло повідомлення про замінування Харківської міської ради. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харкові замінували ковидні лікарні. Вибухонебезпечні предмети шукали у диспансері радіаційного захисту населення ("чорнобильська" лікарня), дорослій та дитячій інфекційних лікарнях, Харківській клінічній лікарні на залізничному транспорті №2. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися