У Харкові з двох шкіл евакуювали учнів: що сталося

До навчальних закладів Харкова надійшли повідомлення про замінування

До харківських шкіл продовжують надходити листи з інформацією про замінування будівлі. Учора такі повідомлення призвели до ретельної перевірки 11 навчальних закладів міста на наявність вибухових пристроїв. Про це повідомляється в Telegram-каналі "Типове ХТЗ".

За інформацією джерела, сьогодні вранці, 7 грудня, зі шкіл №11 та №45 було евакуйовано учнів та співробітників навчального закладу. Причиною цього стало анонімне повідомлення про мінування. Діти та викладачі повернуться до шкіл після проведення перевірки будівлі.

picture

Подібна ситуація сталася у Харкові вчора, 6 грудня. Відразу кілька харківських шкіл отримали на електронну пошту повідомлення про замінування. Повідомлення надійшло від якогось Руслана, який у своєму листі заявив, що проніс зранку саморобний вибуховий пристрій на територію школи. Також невідомий написав: "Вимагаю перевести мені 5 млн гривень або ваші дітлахи злетять на повітря. Я спостерігаю за вашою школою, якщо побачу співробітників поліції, одразу активую міни".

Як повідомили у пресслужбі ГУНП Харківської області, за розпорядженням начальника ГУНП у Харківській області було перевірено інші навчальні заклади міста – 193 школи та 23 технікуми – в жодному з них вибухівки не виявлено.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків інформував читачів про те, що у Харкові замінували ковидні лікарні. Вибухонебезпечні предмети шукали в диспансері радіаційного захисту населення ("чорнобильська" лікарня), дорослій та дитячій інфекційних лікарнях, Харківській клінічній лікарні на залізничному транспорті №2. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися