Представлялася медсестрою: на Харківщині жінка обдурила пенсіонерів на півмільйона гривень

Жертвами шахрайки стали 5 людей похилого віку

У місті Зміїв, що на Харківщині, до поліції надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що її обдурила на велику суму грошей жінка, яка представляється медсестрою. Про це повідомляється у пресслужбі ГУНП Харківської області.

Одна з потерпілих розповіла, що їй надійшов дзвінок від чоловіка, який представився лікарем. Далі невідомий спрацював за схемою "Ваш родич потрапив у ДТП". Повідомивши пенсіонерці, що її син нібито у лікарні після серйозної аварії, незнайомець наголосив, що потерпілому терміново потрібна операція, а на неї, відповідно, гроші.

Під час розмови лікар сказав, що до жінки прийде медсестра, якій потрібно передати гроші на операцію синові. Заявниця наголосила, що так і зробила, коли до неї прийшла незнайома жінка. Вона передала "медсестрі" 25 тисяч гривень та 900 доларів. Проте вже невдовзі потерпіла зв'язалася телефоном зі своїм сином і зрозуміла, що її обдурили. Тоді вона заявила про те, що сталося в поліцію.

Незабаром поліціянтам вдалося встановити особу злочинниці. Нею виявилася 38-річна уродженка Чернігівської області. Як виявилось, жінка причетна до ще чотирьох подібних злочинів. Загалом їй вдалося виманити у пенсіонерів понад півмільйона гривень.

Максимальне покарання згідно із санкцією статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" інформував читачів про те, що харків'ян попереджаю про нову шахрайську схему, пов'язану з "щепленою тисячею", за допомогою якої аферисти виманюють у людей їхні особисті дані, щоб потім вкрасти їхні гроші з банківських карток. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що на Харківщині шахраї надсилають листи від імені Обленерго. Крім шкідливих посилань, у листах вказані контактні номери телефонів, які не належать установі. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися