Мінування шкіл у Харкові триває: евакуйовано майже 700 осіб

У Харкові четвертий день поспіль продовжують "мінувати" навчальні заклади

До поліції Харкова продовжують надходити повідомлення про замінування різних навчальних закладів у місті. Правоохоронці одразу ж виїжджають на вказані адреси для проведення перевірки. Сьогоднішній день не став винятком. Про це повідомляє пресслужба ГУНП Харківської області.

За словами джерела, сьогодні вранці, 9 грудня, до поліції надійшло повідомлення про замінування школи по провулку Писемського. Правоохоронцям було повідомлено про те, що у будівлі школи закладено вибухівку. На адресу негайно виїхала слідчо-оперативна група Харківського районного управління поліції № 2.

Насамперед із навчального закладу евакуювали всіх учнів і співробітників, що знаходилися там, - 683 особи. Поліціянти обстежили 2500 кв. метрів приміщень та прилеглої території.

У пресслужбі зазначають, що під час перевірки вибухових пристроїв не було виявлено на території школи. Інформація зареєстрована в Єдиному обліку заяв та повідомлень ХРУП № 2.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що 6 грудня до поліції надійшло повідомлення про замінування одного із навчальних закладів. Проте точний номер школи або ВНЗ не було позначено. Повідомлення надійшло від якогось Руслана, який у своєму листі заявив, що проніс зранку саморобний вибуховий пристрій на територію школи. Також невідомий написав: "Вимагаю перевести мені 5 млн гривень або ваші дітлахи злетять на повітря. Я спостерігаю за вашою школою, якщо побачу співробітників поліції, одразу активую міни". Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що У поліції встановили, що номер телефону, на який "мінер" шкіл у Харкові вимагав відправити 5 млн гривень 6 грудня, належить 13-річному хлопцеві з Чугуївського району. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися