Мінування шкіл у Харкові: справа набула несподіваного повороту

У поліції встановили, чий номер телефону було вказано у листі про мінування

У поліції встановили, що номер телефону, на який "мінер" шкіл у Харкові вимагав відправити 5 млн гривень 6 грудня, належить 13-річному хлопцеві з Чугуївського району. Про це повідомляє видання MyKharkov, посилаючись на власні джерела у правоохоронних органах.

Співробітники поліції з'ясували, що власник номера, зазначеного у листі із погрозами про мінування, проживає у селі Кам'яна Яруга. Під час розмови з підлітком та його батьком правоохоронцям вдалося дізнатися, що кілька місяців тому хлопцеві почали надходити повідомлення із вимогами щодо сплати грошей.

Підліток зазначив, що йому було поставлено умову - у разі невиплати, невідомий відправлятиме повідомлення про мінування об'єктів освіти Харківської області та в кожному листі залишатиме його номер телефону.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що 6 грудня до поліції надійшло повідомлення про замінування одного із навчальних закладів. Проте точний номер школи або ВНЗ не було позначено. Повідомлення надійшло від якогось Руслана, який у своєму листі заявив, що проніс зранку саморобний вибуховий пристрій на територію школи. Також невідомий написав: "Вимагаю перевести мені 5 млн гривень або ваші дітлахи злетять на повітря. Я спостерігаю за вашою школою, якщо побачу співробітників поліції, одразу активую міни".

Як повідомили у пресслужбі ГУНП Харківської області, за розпорядженням начальника ГУНП у Харківській області було перевірено інші навчальні заклади міста – 193 школи та 23 технікуми – в жодному з них вибухівки не виявлено.

Сьогодні, 7 грудня, історія із мінуванням навчальних закладів знову продовжилася. Вранці учні та співробітники харківських шкіл №11 та №45 були евакуйовані з будівлі, бо було повідомлено про мінування. Поліція проводила дома перевірку. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися