Евакуювали 10 людей: у Харкові горіла багатоповерхівка (ФОТО)

Через сильне задимлення, що поширилося сходовою кліткою, жителі будинку опинилися у небезпеці

У Московському районі Харкова сталася пожежа у дев'ятиповерховому будинку. Загоряння сталося у квартирі на останньому поверсі. Про це повідомляє пресслужба ДСНС Харківської області.

За інформацією джерела, на лінію "101" надійшло повідомлення про те, що у багатоповерховому будинку за адресою: пр. Тракторобудівників, 162г сталася пожежа на кухні квартири на дев'ятому поверсі. До місця події виїхало 2 відділення Державної пожежно-рятувальної служби ДСНС на автоцистернах та 1 відділення на автодрабині.

Прибувши за вказаною адресою, рятувальники встановили, що у квартирі горить газова плита та кухонні меблі на площі близько 4 кв.м. Зазначається, що внаслідок сильного задимлення, яке поширилося по всій сходовій клітці, мешканці будинку опинилися у небезпеці. Тому рятувальники організували евакуацію людей та вивели на свіже повітря 10 людей.

На ліквідацію пожежі співробітникам ДСНС знадобилося 40 хвилин. Внаслідок пригоди ніхто не постраждав.

На цей момент подробиці та причина виникнення пожежі встановлюється.

picture

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Слобідському районі Харкова сталася пожежа у багатоповерховому будинку. Рятувальники встановили, що спалах трапився у квартирі на восьмому поверсі. Як виявилося, на балконі спалахнули домашні речі. Площа займання становила 10 кв. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло, що на Харківщині спалахнула база відпочинку. Полум'я знищило будівлю. На базі було 10 осіб. 43-річного чоловіка та 35-річну жінку госпіталізували до лікарні з травмами. За попередніми даними, пожежа викликала замикання електропроводки. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 270 "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки" Кримінального кодексу України. Докладніше про цю подію читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися