У Харкові робітники виявили несподівану знахідку у обшивці балкона (ФОТО)

Під час утеплення балкона промислові альпіністи натрапили на несподіваний сюрприз

У Харкові робітники, які займалися утепленням балкона на вулиці Селянській, зняли обшивку та виявили там величезну кількість кажанів. Про це повідомляється на сторінці "Ukrainian Bat Rehabilitation Center" у Facebook.

picture

Так, за інформацією джерела, коли промислові альпіністи зняли обшивку балкона, рукокрилі почали падати вниз та розлітатися.

picture

Тих, що залишилися, робітники обережно склали в коробку і звернулися до волонтерів. Незабаром вони приїхали за вказаною адресою і забрали кажанів.

picture

Зазначається, що альпіністам вдалося врятувати 650 рудих вечорниць. 32 із них, що лежали на дні коробки, померли від перегріву. Ще 19 отримали різні травми.

"Ми одразу ж розсадили рукокрилих по різних коробках та мішечках і транспортували до Центру реабілітації кажанів", - кажуть волонтери.

picture

Потім протягом цілої ночі фахівці оглядали врятованих тварин, напували їх водою, перевіряли їхню вагу та стан.

"Ослаблених і травмованих годуватимемо, інші продовжать зимівлю до весни в наших холодильниках (вимагають холоду для зимового сну)", - наголосили волонтери Центру.

До речі, на сьогодні у Центрі реабілітації рукокрилих перебуває понад 1200 кажанів п'яти видів.

picture

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що в Харкові в Університеті імені Каразіна знайшли одразу 70 кажанів в одному приміщенні. Тварини були виснажені та самостійно покинути будівлю не могли. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що до Харкова доставили рідкісний вид кажанів. Перед цим рідкісний вид рукокрилих було виявлено в українських містах та доставлено до Харкова. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися