До Харкова доставили рідкісний різновид кажанів: що з ним зроблять

Рідкісний різновид кажанів був виявлений в українських містах і доставлений до Харкова

До Харкова з Житомира доставили австрійського вуханя - кажана, який є рідкісним для міста, повідомили Depo.Харьков в Центрі реабілітації кажанів.

Фахівці відзначили, що зазвичай австрійські вухані живуть в лісах, а зимують в печерах, штольнях або льохах. Тиждень тому в центр приїхав вухань австрійський із Запоріжжя, сьогодні, 8 січня - самець вуханя австрійського з Житомира.

"Він залетів у під'їзд багатоповерхівки, де його побачила мешканка і повідомила нашим колегам, а ті нам", - йдеться в повідомленні.

У Харкові кажан буде проходити реабілітацію до весни. "Вухані дуже ніжні і погано переносять неволю, вибагливі в харчуванні (їдять тільки борошняний хрущак і цвіркунів, в умовах дикої природи харчуються метеликами)", - додали в центрі.

picture

Як повідомляло видання "Харків.Коментарі", в Харкові стався мор кажанів. У Харкові, в Інституті загальної та невідкладної хірургії померло майже півтисячі кажанів. Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на співробітника центру реабілітації кажанів в Харкові Віталія Гукова.

Він розповів, що інцидент стався 31 серпня. Кажанів поклали в коробку, поки чекали фахівців і ті задихнулися. "Кажани масово живуть в будинках, в якихось щілинах і так далі. Коли людина знаходить - ось як у випадку недавно, померло близько половини тисячі кажанів - це від перегріву. Їх скинули в одну коробку, вони перегрілися і померли", - зазначив Гуков.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися