У Харків із Польщі завезли курятину із сальмонелою

Партію зараженого м'яса зняли з продажу

У Харкові в м'ясі курки, що привезли з Польщі, була виявлена сальмонела. Про це повідомляється у пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області.

За інформацією джерела, ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) про те, що у курятині було виявлено сальмонелу. Виробником є WCF Corp. Sp. Zo. о., Варшава.

Зазначається, що одержувачами також були компанії із Києва та Запоріжжя. Партію зараженого м'яса зняли з продажу.

Держпродспоживслужба України попередила операторів ринку, що товар, який не відповідає правилам, повинен бути знятий з продажу негайно і водночас потрібно повідомити про те, що сталося в компетентні органи. Важливо зазначити, що це має бути не більше ніж через два дні після виявлення небезпечного продукту.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Харкові та області до Нового року подорожчають деякі продукти. Це відбувається з вартістю зеленого горошку, курячого філе, сиру та багато іншого. Цей рік не стане винятком і на українців чекає подорожчання. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в оновленій статистиці на сайті Держстату представили актуальні ціни на продукти у Харкові та Харківській області. Журналісти порталу "Коментарі" порівняли, якими були ціни на продукти на початку поточного року та наскільки змінився цінник до кінця 2021 року. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися