У Харкові торгували підробленими COVID-документами: скільки коштувала підроблена довідка

ПЛР-тест з негативним результатом продавали у туристичному агентстві

Власниця одного з харківських туристичних агентств продавала своїм клієнтам фейкові ПЛР-тести із негативним результатом на COVID-19. Про це повідомляється у пресслужбі Харківської прокуратури.

За інформацією керівника окружної прокуратури Едуарда Новікова, у вересні минулого року в турагентство звернулася клієнтка з метою підбору та придбання путівки для себе та своєї сім'ї. Власниця фірми запропонувала своїй клієнтці придбати у неї підроблений ПЛР-тест із негативним результатом на коронавірус, на що та погодилася. Вартість такої довідки складала 500 гривень.

picture

Далі харків'янка передала гроші директору турагентства та отримала підроблену довідку. Зазначається, що цю довідку видала одна із медичних лабораторій міста.

Під час проведення обшуків у приміщенні туристичної агенції правоохоронці знайшли кошти, комп'ютерну техніку, мобільні телефони, а також довідки про замовлення тих самих фейкових ПЛР-тестів.

Щодо правопорушниці Київської окружної прокуратури м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, арешту терміном до пів року, обмеження або позбавлення волі терміном до трьох років.

picture

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Харківській області турфірма спільно з приватною лабораторією продавала підроблені ПЛР-довідки на Covid-19. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, яка ситуація із захворюваністю на коронавірус у Харкові та Харківській області 10 січня. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися