Пошкоджені стіни та вибиті вікна: як виглядає сільська школа після ворожих обстрілів

До початку повномасштабного наступу Росії школу повністю відремонтували

Прокурори Чугуївської окружної прокуратури Харківської області показали, як виглядає школа після атаки російських військових. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення Харківської обласної прокуратури.

Освітній заклад знаходився на лінії зіткнення у Чугуївському районі. “До початку повномасштабного вторгнення країни-агресора школу повністю відремонтували”, - йдеться у повідомленні прокуратури.

pictureПриміщення зазнало значних руйнувань. За даними прокурорів, на фасаді не залишилось цілих вікон, стіни пошкоджені, а майно — зруйноване. У прокуратурі підкреслили, що жодних військових об‘єктів там не було. 

picture

За фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України) було відкрито кримінального провадження. 

У Харківській обласній прокуратурі зазначили, що станом на 2 жовтня у Харкові пошкоджено 135 шкіл, на території області — 126. “Прокурори продовжують збирати та фіксувати воєнні злочини для справедливого покарання кожного окупанта, який позбавив маленьких українців дитинства”, - йдеться у повідомленні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині в одній із сільських шкіл під час окупації проживали російські військовослужбовці. Прокурори показали та зафіксували як виглядає освітній заклад після тимчасової окупації.Російській військові перетворили школу на смітник та центр розміщення зброї. Прокурори побачили бруд, боєприпаси, залишки російських пайків та пляшки з-під алкоголю. На дошці у кабінеті хімії ще зберігся напис з мирного життя “22.02.2022”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися