Російські війська завдали мільярдних збитків довкіллю Харківщини

Державна екологічна інспекція обстежує деокуповані території Харківщини

Державні інспектори, у період з 20 вересня по 15 жовтня 2022 року, обстежили 26 об’єктів на звільнених територіях Харківської області. Фахівці фіксують численні факти порушення вимог природоохоронного законодавства та пошкодження природних ресурсів, які були завдані збройними діями окупантів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Державної екологічної інспекції України.

Інспекція виявила наступні порушення законодавства та розрахувала збитки, спричинені окупантами: 

- на загальній площі понад 55 725 кв. м засмічено земельні ділянки пластиком, деревиною, склом, чорними та кольоровими металами, папером, цеглою, бетоном, шифером. Орієнтовний розмір завданих збитків понад 3,2 млрд грн;

- на площі 18,55 га виявили згарища та попелища на території Андріївського лісництва. Збитки від неорганізованого викиду забруднюючих речовин в атмосферне повітря під час лісових пожеж оцінили в понад 61,6 млн грн.

Також у результаті постійних обстрілів Харківщини російськими окупантами зафіксовано руйнування греблі Оскільського водосховища. Через це рівень води у водоймі впав до критичного. У результаті - знищення біологічної активності в акваторії водосховища та масовий мор вселених водних живих ресурсів. Руйнування греблі завдало шкоди на понад 287,3 млн грн.

В інспекції повідомили, що це не весь перелік пошкоджених об’єктів. Тривають обстеження деокупованих територій Харківщини.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Балаклійській громаді розпочала роботу комісія виконкому з питань обстеження житлових об'єктів, зруйнованих внаслідок російської агресії та ворожих обстрілів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися