У деяких районах Харкова покращиться якість водопровідної води: деталі

Заміна ділянки водогону дозволить мінімізувати аварійні ситуації та покращити якість водопровідної води

У Холодногірському районі на вул. Полтавський Шлях було оперативно замінено 84 м технічно зношеної ділянки водоводу діаметром 800 мм. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Начальник дільниці з перекладання та санації водопровідних мереж КП “Харківводоканал” Ніяз Ахмедов розповів, що водопостачання споживачам у повному обсязі було відновлено ввечері 23 грудня.

Проводилося планове перекладання ділянки водопроводу. Роботи виконували методом санації. Це дозволило не порушувати міську інфраструктуру. Представник КП розповів, що ділянку технічно зношеного та аварійного трубопроводу замінили сучасною та практичною поліетиленовою трубою. Термін експлуатації нової труби - понад 50 років. Після заміни ділянки водопроводу у неділю бригади закінчили благоустрій території.

Ніяз Ахмедов зауважив, що цей водовід забезпечує водою значну частину абонентів Холодногірського та Новобаварського районів. При проведенні робіт постачання води обмежували на короткий період, коли проводили перепідключення мереж.

“Під час реконструкції встановили запірну арматуру, відновили оглядові колодязі. Це мінімізує аварійні ситуації та покращить якість води у будинках жителів району”, - зазначив начальник дільниці.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на території Харкова в кінці листопада провели дослідження якості та безпечності питної води з каптажів джерел. У результаті моніторингу виявили, що вода в деяких джерелах не відповідала гігієнічним нормативам.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися