Харківська область отримала мобільні будинки: де їх використовують

Загалом до Харківської області надійшло 600 мобільних легкозбірних будинків

Заступник начальника ХОВА Михайло Харнам обговорив з представниками Генерального Директорату Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення (ECHO) встановлення мобільних будинків у регіоні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Заступник очільника області розповів, що в регіоні є велика потреба в мобільних будинках, адже від ворожих обстрілів значно постраждала житлова інфраструктура.

За словами чиновника, такі мобільні будинки допомагають у різних напрямках. У таких спорудах облаштували Пункти Незламності. Будинки встановлювали на території приватних домоволодінь, коли люди відмовлялися виїжджати, навіть якщо їхнє житло було пошкоджено. Також будинки використовували при медичних закладах як допоміжні приміщення: стерилізаційні чи підсобні.

Загалом до Харківської області надійшло 600 мобільних легкозбірних будинків.

Технічний радник ECHO Андреа Тревісан зазначив, що мета візиту представників ECHO - покращити комунікації щодо питання мобільних будинків, які були надані, і почути, як вони розподілялися, які труднощі могли виникнути.

В.о. директора Департаменту капітального будівництва Харківської ОВА Євгенія Іванська розповіла, що  вже наприкінці лютого область отримала необхідні комплектуючі і тепер можна закінчити монтаж модульних будиночків.

У жовтні 2022 року ухвалили рішення щодо застосування отриманих споруд - 200 будиночків вирішили використати в Пунктах Незламності, а 400 спрямували на потреби громад.

За розподілом найбільше будиночків передали Харківському району – 210 штук. Чугуївський район отримав 80 мобільних споруд, у Лозівський передали 50, в Ізюмський – 49. Ще 36 будиночків спрямували у Красноградський район, 10 – у Богодухівський. 50 будиночків отримав Харків, ще 75 надали для Головного управління ДСНС України у Харківській області. Інші модульні будинки наразі знаходяться у резерві.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області ремонтують житло для ВПО.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися