У Харківській області ремонтують житло для ВПО

Ремонтують приміщення гуртожитку коштом міжнародних партнерів та місцевої влади

Жителів Харківської області почали залучати до “Армії відновлення” з 1 січня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Силами добровольців ремонтують покинутий гуртожиток, де будуть жити ВПО. За даними Красноградської міськради, в районі зареєстрували близько 10 000 внутрішньо переміщених осіб. Переважна частина ВПО – з Харкова. Є мешканці, які втратили житло в Куп’янському районі або у Вовчанській громаді.

У міськраді розповіли, що ремонтні та відновлювальні роботи в приміщенні гуртожитку проводитимуть спільним коштом міжнародних партнерів та місцевої влади.

Загалом у Красноградському районі до “Армії відновлення” долучилися 229 людей, з них 43 – внутрішньо переміщені.

В цілому близько 700 людей уже виконують суспільно корисні роботи на Харківщині. Окрім розборів завалів та прибирання території добровольці “Армії відновлення” виконують багато суспільно корисних робіт. Серед робіт: 

  • догляд за одинокими людьми,

  • заготівля дров,

  • ліквідація стихійних сміттєзвалищ,

  • забезпечення роботи пунктів незламності тощо.

У ХОВА розповіли, що до “Армії відновлення” може долучитися кожен охочий. Для цього потрібно стати на облік до Центру зайнятості за місцем проживання. Погодившись на цю програму, працівники отримуватимуть заробітну плату та страховий стаж.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області підписали угоди на проведення ремонтних робіт у будинках, пошкоджених ворожими обстрілами, з порушеннями. Підрядником без проведення торгів визначили ТОВ “Грандбудвугілля”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися