Коли в Харкові повністю відновлять будинки, які постраждали від ворожих обстрілів

Російські удари завдали великої шкоди місту

Відновити Харків після ворожих обстрілів можна мінімум за два роки. Про це розповів Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі телемарафону, повідомляють "Коментарі. Харків".

Ігор Терехов зазначив, що багато чого залежить від можливостей бюджету. "Щодо термінів, все це залежить не тільки від нас, а й від тих коштів, які ми використовуватимемо для цього, від можливостей бюджету. Ми розраховуємо десь на два-три роки повного відновлення міста після таких жахливих руйнувань", - сказав Терехов.

Російські удари завдали великої шкоди місту. За попередніми підрахунками 150 тисяч мешканців залишилися без власного житла. На цей момент ремонтні роботи тривають у 50 будинках. У 2022-му році було відновлено близько 200 багатоповерхових будинків.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харків поступово нарощує темпи відновлення. Відбудову проводять завдяки державним субвенціям та підтримці міжнародних фінансових інституцій.

Очільник міста Ігор Терехов зазначив, що у результаті ворожих обстрілів у Харкові було пошкоджено понад 6 тис. будівель. Для відбудови залучили усі можливості міського бюджету. Також надходять субвенції з  Офісу Президента, допомагають також міжнародні фінансові установи.

Також мер розповів, що, порівняно з періодом до повномасштабного вторгнення, наповнення міського бюджету становить близько 78%. Водночас місто продовжує всебічно підтримувати бізнес, щоб він розвивався.

Також у Харкові проєктують нові мікрорайони, де збудують житло з урахуванням існуючих викликів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися