У Харківській області звернулися до споживачів: що сталося

Борг населення з 1 січня 2023 року склав більш ніж 13 млн грн

Ізюмське комунальне підприємство теплових мереж звернулося до споживачів з наполегливим проханням – терміново погасити заборгованість за послуги з теплопостачання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Ізюмської міської ради. 

На підприємстві наголосили, що завершили надзвичайно складний і напружений опалювальний сезон 2022/2023 років і  розпочали підготовку теплового господарства до нового. У міжопалювальний період планують провести комплекс заходів з модернізації, ремонту устаткування та обладнання та проведення гідравлічного випробування мереж для забезпечення безаварійної роботи підприємства у зимовий період.

У КП також наголосили, що окремо впливає на роботу підприємства те, що частина  котелень була зруйнована, а інші - значно пошкоджені у результаті збройної російської агресії.

“За підсумками опалювального сезону 2022/2023 року борг населення з 1 січня 2023 року склав більш ніж 13 млн грн. Загальна сума, яку заборгувало населення, дорівнює 68,3 млн грн. Тому підприємство не має можливості розрахуватися своєчасно за енергоносії та природний газ, що призведе до неможливості включення котелень восени 2023 року”, - розповіли у міській раді.

Споживачів попросили зателефонувати до відділу “Теплозбут” або перевірити СМС повідомлення, щоб звірити стан розрахунків та оплатити наявну заборгованість за послуги з теплопостачання. 

На період відсутності стаціонарного телефонного зв’язку інформацію можна отримати за телефоном (050) 302-34-42 (з понеділка по п’ятницю з 8-00 до 12-00 та з 13-00 до 17-00).

Споживачам також нагадали, що у разі наявності заборгованості за житлово-комунальні послуги, що перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, житлова субсидія на наступний період не призначається. Однак споживачі можуть реструктуризувати наявний борг. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбуватиметься з тарифами на холодну воду в Харкові.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися