Фотографія, зроблена на Харківщині, перемогла на міжнародному конкурсі

Знімок постраждалої від обстрілу вчительки переміг у категорії "Війна"

Фотографія Вольфганга Швана з пораненою вчителькою Оленою Курило з Чугуєва перемогла у категорії Editorial/Press від Press Photographer Of the Year. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Культура".

 "На початку січня 2022 року я вперше поїхав на схід України з наміром висвітлити екологічний репортаж. Натомість протягом наступних двох місяців я висвітлював повсякденне життя в окопах Донбасу. [...] Ця історія — огляд моїх репортажів за вісім місяців роботи в Україні у 2022 році", — сказав фотограф.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про висунення фільму про життя харківських підлітків у метро на "Оскар". Фільм спільного виробництва Словаччини, Чехії та України "Фотофобія" висунули на "Оскар" від Словаччини. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Культура". Стрічка представлятиме Словаччину серед претендентів на номінацію "Найкращий міжнародний повнометражний фільм". Фільм створено за участі режисерів Івана Остроховського і Павола Пекарчика. Українським продюсером виступив Денис Іванов. Стрічка "Фотофобія" розповідає про 12-річного Нікі, який з родиною живе на станції харківського метро. Тут вони ховаються від війни. Саме тому для сім'ї Нікі денне світло — синонім смертельної небезпеки, й хлопчику не дозволяють виходити назовні. Блукаючи покинутими вагонами й заповненими платформами, Нікі зустрічає 11-річну Віку, і перед ним відкривається новий світ. Коли їхній зв'язок зміцнюється, діти знову знаходять сміливість відчути сонце на своїх обличчях. "Коли ми приїхали в Україну з гуманітарною допомогою навесні 2022 року та влаштувалися жити поряд із біженцями в метро,   ми зрозуміли, що погляд світу буде на лінії фронту", — зазначають режисери.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися