У Харкові видали книгу за мотивами спектаклю лялькового театру

Книгу зроблено аби підтримати театр, що не працює через війну

Видавництво "Асса" презентувало спільний проєкт з Харківським театром ляльок імені В.А. Афанасьєва. Це артбук за мотивами вистави "Жираф Монс. Харківська історія воєнної весни". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з соцмереж видавництва.

П’єса Олега Михайлова переповідає харківську міську легенду про жирафа, який втік з зоопарку під час нацистської окупації Харкова та ховався від бомбардувань в одному з під’їздів. Зрештою, тварину застрелили німці, проте у постановці режисерки Оксани Дмітрієвої історія має щасливий фінал. 

Над створенням книги також працювали художник Костянтин Зоркін та фотограф Костянтин Лизогуб. Частина коштів від її продажу піде на підтримку театру ляльок, який через війну не може зараз ставити спектаклі у Харкові.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про висунення фільму про життя харківських підлітків у метро на "Оскар". Фільм спільного виробництва Словаччини, Чехії та України "Фотофобія" висунули на "Оскар" від Словаччини. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Культура". Стрічка представлятиме Словаччину серед претендентів на номінацію "Найкращий міжнародний повнометражний фільм". Фільм створено за участі режисерів Івана Остроховського і Павола Пекарчика. Українським продюсером виступив Денис Іванов. Стрічка "Фотофобія" розповідає про 12-річного Нікі, який з родиною живе на станції харківського метро. Тут вони ховаються від війни. Саме тому для сім'ї Нікі денне світло — синонім смертельної небезпеки, й хлопчику не дозволяють виходити назовні. Блукаючи покинутими вагонами й заповненими платформами, Нікі зустрічає 11-річну Віку, і перед ним відкривається новий світ. Коли їхній зв'язок зміцнюється, діти знову знаходять сміливість відчути сонце на своїх обличчях. "Коли ми приїхали в Україну з гуманітарною допомогою навесні 2022 року та влаштувалися жити поряд із біженцями в метро,   ми зрозуміли, що погляд світу буде на лінії фронту", — зазначають режисери.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися