У місті на Харківщині сховали Пушкіна – подробиці

Чому у місті Красноград на Харківщині досі не демонтували пам'ятник Пушкіну?

У Красноградській міській раді зазначили, що досі не отримали відповіді від Міністерства культури та інформаційної політики щодо питання ліквідації пам'ятника Пушкіну. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію організації "Деколонізація. Україна".

"Щодо ліквідації пам'ятника Пушкіну, згідно з листом № 05-25/1048 від 13.07.2023 року Департамент культури і туризму Харківської обласної військової адміністрації з метою належного виконання ст.15 Закону України "Про охорону культурної спадщини" і п. 4-6 Закону України "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії" був надісланий лист щодо усунення з публічного простору двох пам'яток історії (Пам'ятник О.С. Пушкіну, охоронний №2422 та Могилу голови Костянтиноградського ревкому С.С. Щучки, охоронний № 1072), згідно цього листа Департаментом культури і туризму Харківської обласної військової адміністрації були надіслані пропозиції до Міністерства культури та інформаційної політики", – зазначили у відповіді міськради активістам. До того моменту Пушкіна заховали тканиною.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

"Головне, щоб працювало ППО", – Ігор Терехов про опалювальний сезон у Харкові

Опалювальний сезону у місті Харкові стартує, як тільки цього вимагатимуть погодні умови. Про це 6 жовтня в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

"Сьогоднішні обстріли - ще один доказ того, що проходити зиму буде дуже важко. Але, я впевнений, що ми витримаємо всі навантаження, бо дуже серйозно готувалися до опалювального сезону. "Харківські теплові мережі" переклали 220 км магістральних трубопроводів, підготували котельні, ТЕЦ. Особливу увагу приділили їх захисту.  Головне, щоб працювало наше ППО, щоб ми зберегли те, що побудували за цей проміжок часу. Опалювальний сезон розпочнемо, як тільки цього вимагатимуть погодні умови. Харків до цього готовий", - повідомив Ігор Терехов.

З’явилося відео з квадрокоптера наслідків терористичного акту на Харківщині (ВІДЕО)

Масштаби вбивчого удару по Харківській області показали у прокуратурі

Окупанти вбили на Харківщині 52 цивільних людей, поранено було шестеро людей, внаслідок жахливої терористочної атаки на село у Куп’янському районі. Харківська обласна прокуратура опублікувала відео наслідків жахливого удару з висоти пташиного польоту.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися