Один з ведучих театрів Харкова отримав нового керівника

Депутати Харківської облради проголосували за нього на останній сесії

Колективу Харківського академічного драматичного театру представили нового директора. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію з соцмереж Харківської обласної ради.

За призначення Олега Яцини на посаду керівника театру проголосували депутати обласної ради на останній сесії. На заході були присутні заступниця голови обласної ради Валерія Дзюба, радник голови обласної ради Євгеній Грицьков, представники обласної військової адміністрації, колектив театру.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про припинення роботи харківських театрів через постійні обстріли. Харківський академічний драматичний театр, а також малий зал Харківського національного театру опери та балету ім. Лисенка оголосили про тимчасове припинення роботи. ДержНС не дала згоди на проведення заходів у цих залах.  "Показ вистав на вересень - листопад 2023 року в Харківському академічному драматичному театрі Харківської обласної ради припинено (на виконання Протоколу № 7 засідання Ради оборони Харківської області від 07.07.2023 р.). Придбані квитки дійсні протягом року з моменту придбання", - повідомили на офіційній сторінці драмтеатру у Facebook. Рада оборони скасувала заборону на проведення масових і культурно-розважальних заходів в області. Але масові заходи можна проводити тільки в приміщеннях, які відповідають нормам безпеки, зокрема, мають захисні споруди.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про премії для низки харківських театрівТри харківські театри стали фіналістами конкурсу V Всеукраїнського театрального фестивалю-премії "ГРА". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА. Засновником та організатором фестивалю-премії є Національна спілка театральних діячів України. Цьогоріч Премії отримали три театри з Харківщини:-  Харківський національний академічний театр опери та балету імені М.В. Лисенка в номінації "За найкращу музичну виставу у жанрі опери/оперети/мюзиклу": "Вишиваний. Король України"; -  Харківський державний академічний театр ляльок ім. В.А. Афанасьєва в номінації "За найкращу виставу на перетині театральних жанрів, мистецького синтезу і перформативних форм": "Вертеп"; -  Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка в номінації "За найкращу виставу-рефлексію на події російсько-української війни": "Нехай щастить".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися