У Харкові львівська художниця презентує нову серію картин

У Харкові львівська художниця презентує виставку Nude

У п'ятницю, 10 липня в Харківській муніципальній галереї (вул. Чернишевська, 15) відкриється виставка львівської художниці Василини Буряник. Про це повідомили в Харківській облдержадміністрації.

У стилі Nude (в перекладі з англійської оголено) з допомогою прозорого нейлону, улюбленого матеріалу художниці, Василина досліджує схожість пустельних природних ландшафтів з беззахисністю людського тіла.

Образи на нейлоні художниця створює за допомогою друку, аплікації, вишивки та вогню. Суть в тому, що, накладаючи шари текстилю, художниця досягає прозорості, завдяки чому крізь картини природи проглядається те саме людське тіло. Струмки стають венами і судинами, а шкіра об'єднаються з природою. Для посилення ефекту роботи підсвічені ззаду, що художниця називає ефектом рентгену.

На створення проекту Василину надихнули пустельні пейзажі Карпат, які стали такими після вирубки лісів. Таким чином, у своїх роботах вона проводить паралелі між людським тілом і природою, натякаючи, що ми з нею єдині, взаємопов'язані і однаково вразливі.

"Більшість моїх робіт пов'язано з екологією, зі зникненням лісів, тварин. Колись давно тварина була центральним елементом міфів, казок, релігій, природа була частиною людського життя, а людина відчувала себе частиною природи. Сьогодні ж ми ставимося до неї споживацьки, витісняємо її з фольклору, думок, почуттів", – з сумом зазначає автор.

Виставка буде проходити з 10 по 29 липня кожен день, крім неділі, з 11:00 до 19:00. Вхід – вільний.

Раніше портал "Коментарі" розповів про арт-об'єкти у вигляді музичних інструментів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися