У селищі Харківської області з'явиться меморіальна дошка бійцеві Армії УНР

Всесвітньо відомий музикант і боєць за незалежність України починав свою кар'єру на Харківщині

В смт Шарівка, що в Харківській області, 15 серпня відкриють меморіальну дошку, встановлена на честь відомого бандуриста, бійця Армії УНР Василя Ємця. Про це громадська організація "Світанок" повідомляє на своїй сторінці в Facebook

Захід розпочнеться о 17:00.


Довідка "Коментарів": Василь Ємець - всесвітньо відомий бандурист, який в 1917 - 1918 роках воював за незалежність України у складі бойового куреня Військового Міністерства УНР Армії УНР. Брав участь в боях за оборону Києва від Червоної армії. Служив в полку гетьмана Петра Дорошенка.

У 1918 році за сприяння гетьмана Павла Скоропадського організував колектив з восьми бандуристів, який називався Кобзарський хор. У березні 1919 після концерту, присвяченого Тарасу Шевченку, Кобзарський хор ліквідовувався і Ємець, як і інші учасники Кобзарського хору, покинули столицю. Емігрував до Берліна, потім переїхав до Чехословаччини. Давав концерти в Європі, на Закарпатті та в Галичині. Переїхав жити в Париж, потім до Канади та потім в Голлівуд, де і прожив до самої смерті в 91 рік в 1982 році.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Ізюмі міська влада відмовляється знімати меморіальні дошки маршалу СРСР Георгію Жукову.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися