Фінансування культури хочуть перекласти на місцеві бюджети, - Світлична

Харківська область скоро може платити зі своєї кишені за свій естетичний розвиток

Харківську область, як і інші регіони України, скоро чекає додаткова стаття витрат. Кабінет міністрів України прийняв Концепцію реформи фінансування сфери культури, яка складається з 9 сторінок "суцільної води". Про це пише нардеп Юлія Світлична на своїй сторінці в Facebook

Народний депутат України переконана, що такі документи суперечать здоровому глузду і викликають щире здивування.

"Зокрема, при зміні підходів до фінансування культурної галузі, пропонується "застосовувати методи і прийоми проектного менеджменту", а також "впроводжувати систему заохочувальних виплат працівникам культури з урахуванням показників результативності та ефективності їх роботи". Це цитата. Яким чином вони збираються оцінювати ефективність і результативність хору, танцювального колективу або гуртка з аплікації - концепція не пояснює", - пише Юлія Світлична.

Вона впевнена, що даний документ створений з метою змусити місцеві бюджети самим фінансувати свої заходи, пов'язані з мистецтвом.

"Загалом, весь документ передбачає єдину мету - поступово перекласти фінансування культури на місцеві бюджети", - додає Світлична.

Нардеп висловила свою категоричну незгоду з концепцією і підкреслила, що "культуру потрібно захищати та розвивати".

"Буду вимагати від уряду конкретних дій. Необхідно припинити імітацію реформ та ухвалити комплексну програму державної підтримки галузі", - резюмувала нардеп.


Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові зупинилося будівництво онкоцентру, який ініціювала народний депутат Юлія Світлична. Проєкт, який "завис" ще в січні 2020 року, не внесли до "Великого будівництва", а тепер кличуть на допомогу президента Володимира Зеленського.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися