У Харківській міськраді розповіли про рішення по інклюзивності в освіті

У місті працюють майже 60 інклюзивних шкіл і дитсадків

До Харкова продовжують розвивати мережу інклюзивних класів та дошкільних груп. Про це йдеться у звіті за Основним показниками економічного і соціального розвитку м Харкова за 9 місяців 2020 року, опублікованому на сайті міськради.

У документі говориться, що на цей час для дітей з особливими освітніми потребами відкрито 59 закладів дошкільної освіти. У 230 спеціальних і санаторних групах 3956 дітей забезпечують комплексом корекційно-розвивальних та лікувально-оздоровчих послуг.

З 1 вересня цього року у 24 дитячих садах з'явилися 33 інклюзивні групи для 57 дітей з особливими освітніми потребами.

Крім того, в 56 установах школах працюють 144 інклюзивних класи, в яких навчаються 217 дітей з особливими освітніми потребами. Всі діти з особливими освітніми потребами, батьки яких звернулися до установ освіти, отримують навчання.

У навчальних закладах зараз є 100 пандусів, 424 кнопки виклику персоналу, працюють 8 спеціальних туалетних кімнат та 4 ліфти/підіймачі.

Працює КУ "Харківський інклюзивно-ресурсний центр Харківської міської ради". Центр організовував комплексні психолого-педагогічні оцінки розвитку дітей, корекційно-розвиткові послуги.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові працюють 425 комунальних навчальних закладів: 181 загальноосвітній навчальний заклад, 4 вечірні школи, школа-інтернат I-II ступенів № 14 міжшкільний навчально-виробничий комбінат, дитячий будинок "Родина", 209 закладів дошкільної освіти та 28 установ позашкільної освіти.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися