Харківщина святкує День народження Тараса Шевченка: відео

У Шевченківському саду влаштували театралізовану виставу в національному вбранні з виконанням гімну та пісень на вірші Кобзаря

9 березня 207 років тому народився український поет, художник, мислитель Тарас Григорович Шевченко. За традицією 9 та 10 березня у всій Україні проходять шевченківські дні.

Задля вшанування пам'яті Т.Г. Шевченка, заклади культури та освіти кожного року готують цікаві заходи, присвячені творчості великого поета.

Вони покликані краще познайомити дітей та дорослих з геніальним співцем українського народу.

Сьогодні біля пам'ятника письменнику та його Шевченкіані у саду імені Т.Г. Шевченка у Харкові відбулося урочисте покладання квітів, на якому було присутнє керівництво міста та області.

Біля пам'ятника влаштували ціле дійство: хлопці, вбрані козаками, а дівчата у хустки та національні костюми, виконали гімн та пісні на слова українського Кобзаря. А два "козаки" тримали два величезні українські прапори обабіч пам'ятника. Священики виконали молитви у пам'ять померлого українського героя.

У соцмережах зазначили, що незважаючи на визначну постать письменника та його внесок в українську державність, на заході обійшлося без присутності активістів.

Для довідки: Шевченкіана - збірка усіх творів літератури та мистецтва, пов'язаних із життям та творчістю Т.Г. Шевченка. Пам'ятник Шевченку у Харкові є одним з найкращих зразків монументальної Шевченкіани у світі та символів міста.

Нагадаємо, вчора у Харкові відбувся "Марш солідарності". Він відбувся вже вшосте. "Коментарі" розповідали, що цього року він присвячений працівницям медичної сфери, які докладають зусиль для боротьби із коронавірусною хворобою. Протягом маршу лунали різні лозунги, присвячені рівності жінки поряд з чоловіком.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися