"Велика реставрація": на Харківщині відремонтують 11 пам'яток

Основним претендентом на участь у президентській програмі є музей Григорія Сковороди, 300-річчя якого святкуватимуть наступного року

Департамент культури та туризму спільно з Департаментом містобудування та архітектури Харківської ОДА підготували перелік об'єктів для участі у конкурсному відборі Президентської програми "Велика реставрація". Про це повідомили у прес-службі обласної адміністрації.

За словами директора Департаменту культури та туризму Харківської ОДА Людмили Терещенко, включені до переліку пам'ятки вже є туристичними магнітами, проте вони потребують реставрації та відновлення.

"У нас прості та логічні пріоритети - це Національний літературно-меморіальний музей Г.С. Сковороди у зв'язку зі святкуванням у 2022 році 300-річчя з дня народження філософа. І Шарівський палацо-парковий комплекс "Садиба", - повідомила директорка.

Людмила Терещенко розповіла, що на території самого музею Сковороди є ще й три об'єкти, які також потребують реставрації: це "Дуб Сковороди" - пам'ятне місце, пов'язане з життям та творчістю письменника, "Контора управителя" та пам'ятка архітектури ХІХ століття - "Комора".

Наразі Департамент культури та туризму Харківської ОДА проводить консультації з Міністерством культури та інформаційної політики та готує необхідні для участі в конкурсі документи.

"Ми в активній фазі підготовки паперів - збираємо та проходимо звіти щодо експертної оцінки документів", - зазначила очільниця Департаменту.
До переліку об'єктів на конкурс від Харківщини включили також штаби військових поселень у Чугуєві, Харківський академічний український драматичний театр імені Т.Г. Шевченка, Пархомівський художній музей ім. П.Ф. Луньова та декілька інших пам'яток.

Вчора на форумі "Україна 30. Культура, медіа, туризм" заступник голови ОП Кирило Тимошенко розповів деталі про реалізацію президентської програми "Велика реставрація", яка стала складовою іншого проєкту "Велике будівництво".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що вже рік на Харківщині не можуть побудувати нову будівлю для обласного онкоцентру.



Роза

14 березня 2021, 10:14

Сковороды и так выглядит хорошо а вот шаровка скоро развалится!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися