Стало відомо, як Харків святкуватиме 30-річчя Незалежності України

Скандальний проект на даху Держпрому за 6 мільйонів готують до святкування Дня Незалежності

Керівництво Харківської області приймало участь в онлайн-обговоренні плану регіональних заходів до річниці Незалежності України. Засідання відбувалося за участі голови Харківської ОДА Айни Тимчук та під керівництвом Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка. Про результати наради розповіли у прес-службі ХОДА.

"До 30-річчя Незалежності України у Харківській області планується низка культурно-мистецьких акцій, створення знакових пам’ятних об’єктів, нових експозицій у музеях, проведення конкурсів, присвячених 30-й річниці Незалежності України та інше", - повідомляє прес-служба.

Як виявилося, оглядовий майданчик у "Держпромі" за 6 мільйонів, тендер на будівництво якого викликав у Харкові велике обурення, є одним з елементів програми, його облаштування заплановане саме до знаменної дати.

Також на честь свята планують створити "Герб України" з автомобілів, неподалік стадіону "Металіст", а на площі Конституції - найбільшій в Європі - розмістити "Вишиванку з людей".

На сходах Харківського Оперного театру відбудеться святковий концерт за участі популярних виконавців.

"Серед конкурсів до 30-річчя Незалежності збираються провести конкурс малюнку та скульптури, аматорського мистецтва "Слобожанський сувенір", конкурс короткометражних фільмів, а також конкурс на кращу виставу серед театрально-концертних установ", - розповіли у ХОДА.

У найпопулярніших туристичних місцях Харківщини, так званих "туристичних магнітах", відбудуться музичні та танцювальні концерти. Так, у Шарівському палацо-парковому комплексі зіграє концерт Харківська обласна філармонія, а на "Співочих терасах" виступатиме великий академічний Слобожанський ансамбль пісні та танцю.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що до Нового 2022 року харківське Міськсвітло замовило ілюмінаційну конструкцію за 5 мільйонів гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися